Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Oscar Berglund, chef för polisens bedrägerigrupp i Västerbotten, är nöjd över fredagens gripande av den misstänkta bedragarligan. Hör honom berätta om insatsen i intervjun ovan. Foto: SVT / Elias LiljeströmVisa alla (2)
Visa alla (2)

Fyra gripna misstänkta för bedrägeribrott mot äldre

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen grep polis fyra personer i centrala Umeå misstänkta för den senaste veckans bedrägeribrott mot äldre.

Tidigare i veckan har vi rapporterat om äldre personer som blivit lurade av personer som utgett sig för att vara både poliser, bankpersonal och hemtjänst.

Nu har polisen gripit fyra personer, misstänkta för att ha koppling till bedrägeribrotten.

– Alla ser ju allvarligt på det här i hela samhället och särskilt polisen, det är ju en stor del av vår uppgift att se till att trygga säkerheten för våra äldre och medborgare, jag vill lyfta fram yttre personalens arbete i det här, det har varit otroligt avgörande i det här fallet, säger Oscar Berglund, chef för polisens bedrägerigrupp i Västerbotten.

Två kvinnor och två män

Det var i samband med att ett fordon stoppades för kontroll som polis under fredagskvällen grep personerna, två kvinnor och två män, i centrala Umeå.

– Jag kan inte gå in på i detalj just vad som föranledde gripandet men det är en händelsekedja både kopplad till iakttagelser och polisens goda arbete, säger Oscar Berglund.

Han fortsätter:

– Nästa steg är att fortsätta hålla förhör med de inblandade och se vad deras inställning är till brotten.

I klippet under kan du höra hur brotten går till och vad man ska tänka på för att skydda sig mot bedrägerier.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Oscar Berglund, chef för polisens bedrägerigrupp i Västerbotten, berätta om bedrägeribrotten mot äldre och vad man ska tänka på för att skydda sig. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer