Fyra personer gripna efter stöldturné i Holmsund

Publicerad

Fyra personer greps under fredagen efter en stöldturné i Holmsund.

Under fredagsförmiddagen fick polisen larm om att flera personer ska ha varit inne i en matbutik i Holmsund och stulit varor. Därefter ska de lämnat platsen springande.

Polisen larmades till platsen men lyckades då inte gripa någon.

Vid lunchtid inkommer samtal om att samma personer är tillbaka i butiken. Personerna lämnar butiken och därefter ska en av dem, en kvinna, tagit en vara av en torghandlare och i samband med det måttat en spark mot denne.

Kvinnan lyckas fly platsen, men en man i 30-årsåldern grips av polis. Någon timme senare grips även kvinnan som är i 25-årsåldern. Båda misstänks för rån i motvärnsfallet.

När polisen arbetar med ärendet uppmärksammar de samtidigt en man på en misstänkt stulen cykel. Mannen, som är i 30-årsåldern, grips misstänkt för stöld och i samband med en husrannsakan i mannens hem påträffas ytterligare stöldgods från tidigare stölder.

Stal en bil och husvagn

Under förmiddagen anmäls även en bil stulen i Holmsund och under eftermiddagen inkommer samtal om en stulen husvagn på Carlshem i Umeå.

Vid 18.20-tiden stoppas ekipaget utanför Bygdeå. Föraren, en man i 40-årsåldern, misstänks inledningsvis för tillgrepp av fortskaffningsmedel och stöld.

Anhållna misstänkta för rån

Alla fyra personer som greps var bekanta med varandra och under fredagskvällen beslutade åklagare att anhålla kvinnan och den ena av männen i 30-årsåldern misstänkta för rån. Mannen i 40-årsåldern anhölls misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den andre mannen i 30-årsåldern försattes på fri fot av åklagaren.

I samband med de gripanden och efterföljande husrannsakningar som gjordes under dagen och kvällen påträffades en hel del gods som togs i beslag då det kan misstänkas vara stulet. Ett arbete pågår nu att eftersöka rättmätiga ägare till godset så att detta kan återlämnas. Bland gods som tagits i beslag finns en bil, en husvagn, sex cyklar, kläder och en hel del verktyg och maskiner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer