• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Leonard Nordlund och Alva Öhman, Umeå Bangolfklubb, blev båda medaljörer under veckans ungdoms-SM i bangolf. Foto: Jacob LindströmVisa alla (2)
Visa alla (2)

Fyra SM-medaljer till Umeå BGK:s ungdomar

Umeås bangolfungdomar kammade hem inte mindre än fyra medaljer under veckans SM-tävlingar i Skåne.

Framgångarna inom bangolf fortsätter regna över Västerbotten. I veckan har svenska mästerskapen i bangolf för ungdomar utspelat sig på Malmö BGK:s anläggningar på Bulltofta. Tre spelare från Umeå Bangolfklubb deltog i mästerskapet och vann totalt fyra medaljer tillsammans.

Alva Öhman, 14 år, tog guld på på Europabana och guld på filt i klassen Flickor A. Emily Stalschus, 12 år, landade på en fjärdeplats på Europabana och tog samma placering på filt i klassen Flickor B.

Leonard Nordlund, 11 år, blev silvermedaljör på Europabana och knep guldet på filt i klassen Pojkar C. Nordlind fick dessutom pris för ”bästa fairplay”, en utmärkelse som delas ut varje år till en spelare som utmärkt sig för gott uppförande under tävlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer