• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Konstgräset från Gammlia i Umeå flyttas till Ersboda. Foto: SVT

Gammlias konstgräs får nytt liv på Ersboda i Umeå

Publicerad

I sommar byts konstgräset på Gammlia ut. Nu är det klart att det gamla konstgräset får nytt liv på stadsdelen Ersboda.

Konstgräsplanen på Gammlia byts ut på grund av att den inte klarar kraven för elitfotboll. En enig fritidsnämnd fattade på fredagen beslut om att den gamla konstgräsmattan ska flyttas till Östra Ersboda, på grusplanen bakom Östra Ersbodaskolan.

– Det kommer bli ett lyft för området! Vi har länge hoppats på att kunna investera i konstgräs på grusplanen, säger Ari Leinonen (S), ordförande i fritidsnämnden.

Även om det blir ett lyft för spontanidrotten och indrottsföreningarna med fotbollsverksamhet så försvinner en uppskattad hockeyrink och isbana vintertid. Kommunen inte vill spola is på konstgräset. Vart ungdomarna ska åka skridskor i vinter är fortsatt oklart.

– Vi kommer inte att kombinera konstgräset med isbana. Det är den enda hockeyrinken på Ersboda, men vart den kommer att hamna vet vi i dagsläget inte, säger Anders Linder, driftchef fritid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer