Gåsbergakurvorna – ökända i Lycksele Foto: SVT

Gåsbergskurvorna – ökända i Lycksele

Gåsbergskurvorna kallas sträckan innan Betsele utanför Lycksele där fem personer skadades och tre personer omkom i en bilolycka. Enligt de lokala yrkeschaufförer är sträckan ökänd för de farliga kurvorna.

På söndagseftermiddagen omkom tre personer och en fjärde skadades allvarligt i en trafikolycka utanför Lycksele. Olyckan som nio personer totalt var inblandade i skedde på en sträcka som kallas för Gåsbergskurvorna, sträckan beskrivs som ökänd och hemsk av lokala yrkeschaförer. Ola Hedestig som äger ett åkeri i Lycksele berättar hur farlig kurvan är.

– Det är en beryktad kurva, vi har transporter som går där väldigt ofta. Sträckan ligger i ett skuggparti som gör att det lätt kan bli väldigt halt där. Varje vinter uppstår det situationer där, det är en kurva som bör ses över, säger Ola Hedestig.

Kör skolskjuts på sträckan

Lars Lidberg som kör taxi i Lycksele har ibland kört sträckan när har kört skolskjuts. Även han beskriver Gåsbergskurvorna som ökända.

– Kurvorna är extrema, jag brukar alltid ta det extra lugnt när jag passerar där, det är en ökänd kurva, säger Lars Lidberg.

Det var vid de så kallade Gåsbergakurvorna olyckan inträffade. Foto: Anderas Jakobsson

Räddningschef i beredskap Ulf Axelsson som var på olycksplatsen säger att det är svårt att avgöra vad som ligger bakom olyckan än så länge.

– Det är omöjligt att säga, det är upp till polisen men jag kan säga att det var halt på platsen och kurvorna där är snäva och kan vara farliga i samband med halka eller hög hastighet, säger Ulf Axelsson räddningschef i beredskap.

Polisen utreder

Polisen har personal från trafiksektion på plats som just nu håller på att utreda hur olyckan gått till.

– Poliserna på plats håller på att utreda platsen och försöka komma med ledtrådar hur olyckan gått till. Men det är ingenting vi kan ge besked om nu. Vi hoppas på att vi har en klarare bild av händelseförloppet imorgon, säger Michael Liljenberg RLC–befäl region Nord.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer