Hör Anna-Lenas oro över glassplittret. Foto: SVT

Glaskross i Dorotea upprör

Publicerad

Anna-Lena Söderman från Dorotea har länge klagat hos kommunen på städningen kring återvinningsstationen vid Sofiavägen. Någon vidare respons tycker hon sig inte ha fått.

När Anna-Lena Söderman går omkring på återvinningsstationen som ligger nära hennes hem hittar hon många glasbitar. En del bredvid containrarna, andra nere i gruset. Hon tycker att städningen behöver bli bättre.

– Risken är att barnen kommer göra illa sig. Flyktingbarnen är ibland här och letar pantburkar, och de kan göra illa sig jättemycket. Kommunen har ett ansvar att se till så det är städat, säger Anna-Lena till SVT.

”Har ju haft en klump i magen”

Förra veckan tog hon saker i egna händer. Hon greppade krattan, sopade ihop så mycket skräp hon kunde och hade till slut samlat tio sopsäckar med bråte.

– Jag är glad att jag fått bort det mesta. Man har ju haft en klump i magen över att det ska hamna i barnens sandlådor.

Kommunen säger att de städar regelbundet

På kommunen upplever man inte att problemet är så illa som Anna-Lena beskriver det. De säger att städningen kontrolleras regelbundet, och att man inte kan till hundra procent förhindra att glas inte hamnar i gruset.

– Det finns lite glas kvar efter tömningarna och det handlar om 3-5 millimeterbitar i gruset, men det kommer man inte åt utan att byta hela underlaget, säger Pierre Danielsson, tillförordnad drift- och underhållsansvarig på Dorotea kommun. Han fortsätter:

– Önskvärt vore att göra en asfalterad yta, så vi får se vad framtiden har att ge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.