Byggnadsnämndens ordförande Mikael Berglund (S) hoppas att bygget vid Väst på stan kommer att dra igång nästa höst. Foto: SVT

Godkänd detaljplan om bygge Väst på stan: ”Vi ville göra ett noggrant jobb”

Publicerad

Den detaljplan som har tagits fram rörande bygget vid Väst på stan har godkänts av byggnadsnämnden. Nu skickas planen vidare till kommunfullmäktige för ett godkännande. Detaljplanen rör byggandet av bostäder, park och en småbåtshamn.

Planen har dragit ut på tiden, och enligt Mikael Berglund, ordförande i byggnadsnämnden, (S) finns det flera orsaker till det.

– Vanligtvis tar det två eller tre år. Men vi har velat göra ett väldigt noggrant jobb. Vi har till exempel gjort en utredning om fladdermössen i området, säger Mikael Berglund.

Utredningen visade att fladdermössen kommer att klara sig bra – trots bygget. Nu är det upp till kommunfullmäktige att bestämma om planen blir godkänd. Om allting går som Mikael Berglund och byggnadsnämnden vill så kan bygget vara igång om ett år.

”Det känns bra nu”

– Det känns bra nu eftersom vi har gjort ett väldigt noggrant jobb. Ingen kan säga att vi har struntat i saker och ting, säger han.

Men det har samlats in namn- och protestlistor från boende i närheten. De tycker att man kan bygga bostäder någon annanstans. Troligtvis kommer detaljplanen att överklagas och prövas i domstol.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer