Foto: Bildbyrån/Privat

Golfaren som slog hunden Sally gav sig till känna

Uppdaterad
Publicerad

Hunden Sally slogs blodig med boll och klubba av en golfare på Norrmjöle Golfklubb. Sedan vägrade han att uppge sitt namn. Efter att SVT Nyheter Västerbotten rapporterade om händelsen under tisdagen har golfaren gett sig till känna – och träffat hundägaren för att be om ursäkt.

– Han var ångerfull kan man säga, men händelsen har fortfarande inträffat och det här är något som jag inte accepterar, varken som golfare eller hundägare, säger husse Ulf Bergström.

Trots att hunden Sally endast satt 30 centimeter ifrån golfaren laddade han och slog i väg en boll med sin driver. När klubben sedan efterlyste den som gjort det var det ingen som trädde fram. Inte förrän händelsen rapporterats om i media. Robert Larsson, vd på Norrmjöle Golfklubb, säger att golfaren gett sig till känna genom att komma in till honom på kansliet.

– Det är svårt att säga om han var ångerfull, men han gav sin version av vad som inträffat och sa att han skulle stå för alla veterinärkostnader, säger han.

Kan bli avstängd på alla anläggningar i landet

Under kvällen kommer golfklubben att ha ett planerat styrelsemöte där denna incident står högst upp på dagordningen. Robert Larsson säger att det här är något som klubben kommer att ta vidare.

– Nu har vi fått in hundvaktens skriftliga redogörelse, vi väntar på att få in golfarens version och utifrån det tillsammans med hundägarens dokumentation från veterinären kommer vi efter rutin att göra en anmälan till Golfförbundet där vi kommer att föreslå någon form av avstängning som förbundets juridiska nämnd fattar beslut om.

I fall golfaren stängs av kommer han att stå utan licens, vilket i sin tur innebär att han blir avstängd, inte bara från Norrmjöle Golfklubb, utan från alla Golfförbundets anläggningar i hela landet. Hur lång avstängning det rör sig om vill Larsson inte spekulera i.

– På mötet i kväll kommer vi även att ta upp om han i väntan på utredningen ska stängas av eller få spela på våra banor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer