Foto: TT

Golfklubben efterlyser golfaren – kan leda till avstängning

Uppdaterad
Publicerad

En golfare slog till hunden Sally i ansiktet med boll och klubba på Norrmjöle Golfklubb. Sedan vägrade han att uppge sitt namn. Golfklubben har på flera plattformar efterlyst golfaren och vittnen till händelsen. Men än så länge utan resultat.

– Det här är katastrof, det är ju djurplågeri, säger klubbens vd Robert Larsson.

Det var den 22 maj som den glada och lekfulla hunden Sally slet sig och sprang ut på rangen. När hon satt sig ner framför en golfare och viftade på svansen tog han i och sköt både boll och klubba rakt i ansiktet på hunden. Hela händelseförloppet bevittnades av hundvakten Erik Fällman.

”Kan gå upp till 200 kilometer i timmen”

När det här kom till klubbens kännedom lade de ut en efterlysning på sin Facebooksida. De tänkte att någon medlem eller gäst på banan måste ha sett något. Men ingen har hört av sig med tips. Så på kansliet sökte man igenom sitt register på de som var på platsen den aktuella dagen, men utan att hitta någon som passade in i beskrivningen.

Under måndagen skickade man därför ut ett mejl till alla medlemmar.

– Det här är en så pass allvarlig händelse som inte får förekomma. En driver, som hunden ska ha blivit slagen med på 30 centimeters avstånd, kan gå upp mot 150-200 kilometer i timmen. Om det här är gjort medvetet så är det underlag för en avstängning.

LÄS MER: Golfaren som slog hunden Sally gav sig till känna

Händelsen kan få allvarliga konsekvenser

Enligt hundvakten hade mannen inte ens börjat ta sats för att slå när Sally satte sig framför bollen, utan slaget påbörjades när Sally satt framför bollen. Även Robert Larsson tror att agerandet var medvetet.

– Har man inte gjort det medvetet så borde man gå fram och berätta vad som inträffat och uppge sitt namn, säger han.

Klubben menar att det här inte är något som de står för på sin anläggning och säger att det kommer att få kosekvenser.

– Vi anmäler det till Golfförbundets juridiska nämnd, de gör en utredning och tar hänsyn till hur pass allvarlig händelsen är. Om vi hittar vem det var så får den personen uttala sig och sedan tas beslut om det är föremål för en avstängning, säger Robert Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.