I maj i år beslagtog polisen 472 gram amfetamin och 644 tabletter Alprazolam, även det ett narkotikaklassat preparat, från en gemensamhetslokal i Umeå. Foto: Johan Nilsson/TT

Gömde nästan halvt kilo amfetamin – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 29-årig man i Umeå döms till två års fängelse för ett flertal brott, däribland att ha förvarat 472 gram amfetamin bakom en spegel.

I maj i år beslagtog polisen 472 gram amfetamin och 644 tabletter Alprazolam, även det ett narkotikaklassat preparat, från en gemensamhetslokal i Umeå. Narkotikan hittades gömd bakom en spegel i lokalen.

Polisen bytte därefter ut gömman mot socker eller något liknande. 29-åringen ertappades sedermera av polisen när han åkte till platsen för att hämta vad han trodde var narkotikan.

Tidigare dömd

Förutom detta döms mannen även för olovlig körning, rattfylleri, brott mot knivlagen och även vapenbrott efter att polisen hittat 50 patroner ammunition på en adress med koppling till mannen.

Mannen förekommer tidigare under 18 avsnitt i belastningsregistret och har tidigare suttit i fängelse för vapenbrott och narkotikabrott.

Mot bakgrund av detta gör tingsrätten bedömningen att mannen ska dömas till två års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.