Förutom det hus med sex våningar som ska byggas på Grubbe, godkändes en detaljplan i den här korsningen som öppnar för ett hundratal bostäder. Foto: Umeå kommun.

Många nya lägenheter planeras på Grubbe i Umeå

Publicerad

Ett punkthus med sex våningar ska byggas på Grubbe i Umeå och ett redan befintligt hus ska byggas på med två våningar. Det står klart efter att byggnadsnämnden nu har beviljat bygglovet. Samtidigt godkändes en detaljplan som öppnar för ett hundratal nya lägenheter.

– Vi har ju verkligen ett behov av bostäder, säger Mattias Sehlstedt (V), 2:e vice ordförande i byggnadsnämden.

Huset planeras att byggas vid korsningen Lagmansgatan/Kungsgårdsvägen, och det är även där det redan befintliga huset står.

Det är hyresrätter som kommer att byggas.

Hade inte pratat med grannarna

Bygglovet var uppe i nämnden tidigare under vintern – men då återremitterades det.

– Vi ville prata med grannarna först. Det har vi gjort nu och de har inga stora invändningar, även om endel inte var positiva, förklarar Mattias Sehlstedt (V), 2:e vice ordförande i byggnadsnämden.
 

Här, på stadsdelen Grubbe i Umeå, ska sexvåningshuset byggas. Foto: Google earth/SVT.

Där punkthuset ska byggas är det delvis asfalterat, och delvis grönyta.

– Man ville först asfaltera på en grönyta, men nu kommer man att använda den redan asfalterade ytan, så att de boende får behålla sina grönytor.

Det är ett 30-tal lägenheter som ska byggas och exakt byggstart är oklar.

Idag godkände byggnadsnämnen också en detaljplan, även den på Grubbe, som öppnar för ett hundratal nya lägenheter vid Korsningen Kungsgårdsvägen/Backenvägen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer