Grov misshandel i Åsele – två sällskap hamnade i bråk

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer utsattes för misshandel och andra för hot under en midsommarfest i Åsele på fredagskvällen. En man är anhållen misstänkt för grov misshandel och grovt olaga hot.

– Det finns uppgifter om att ett tillhygge ska ha använts, men ingen person har behövt uppsöka sjukvård, säger polisens presstalesperson Maria Linné.

Under fredagskvällen beordrades polisen till en adress i Åsele kommun med anledning av ett bråk mellan två sällskap på en midsommarfest.

– Ja det finns uppgifter om att det ska ha varit en dispyt mellan två sällskap där flera personer ska ha blivit utsatta. Några för hot och andra för misshandel, men ingen har behövt uppsöka sjukvård. Det finns också uppgifter om att ett tillhygge ska ha använts, säger polisens presstalesperson Maria Linné.

I nuläget är en man i 40-årsåldern anhållen misstänkt för grov misshandel och grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.