Enligt polisen ska 10-15 personer varit inblandade i storbråket vid Geografigränd. Foto: SVT

Polisen söker vittnen efter dråpförsök

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder just nu ett ärende som rubriceras som försök till dråp alternativt grov misshandel. Händelsen inträffade vid Geografigränd, Umeå, strax efter 16:00 på lördagseftermiddagen.

Enligt polisen ska det ha varit ett större slagsmål, och flera personer ringde in och larmade omkring 16-tiden. När patrullerna kom till platsen visade det sig att en person har sökt vård för skador.

Under lördagskvällen genomfördes utredningsåtgärder och teknisk undersökning. Efter den tekniska undersökningen hävdes avspärrningarna. Just nu pågår en förundersökning.

Vid 19-tiden uppgav polisens RLC-befäl för SVT att utredningen är inne i ett intensivt skede.

Ännu ingen gripen

På söndagsförmiddagen har fortfarande ingen person gripits för den grova misshandeln.

– Flera förhör kommer att hållas under dagen. Vi kommer också att verkställa en dörrknackning i området där misshandeln skett, säger Peter Lindgren, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Polisen söker nu efter vittnen. De uppmanar personer som befunnit sig kring platsen vid 15-17-tiden att höra av sig om de gjort några iakttagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.