Polisen har haft en del att göra under natten, men menar att läget ändå har varit lugnt överlag. Foto: Johan Nilsson/TT

Grovt rattfylleri och misshandel i Lycksele

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot lördag har polisen i Lycksele fått in flera larm om brottslighet i samband med Motorveckan. 

Vid 03:15-tiden ska en påverkad man i 20-årsåldern ha tagit en cross och kört den utan körkort. Mannen togs av polisen och fick följa med på provtagning, varpå han nu misstänks för grovt rattfylleri, olovlig körning, samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. En annan man togs vid 05:15-tiden i närheten av Arvliden och misstänks för rattfylleri även han.

Dessutom misstänks en man i 25-årsåldern för att ha misshandlat en annan man och dessutom hotat ett flertal personer vid ett annat tillfälle under natten.

Ganska lugn tillställning menar polisen

Dessutom har totalt nio-tio personer omhändertagits under natten för berusning och antingen förts till polisstationen eller överlämnats till vårdnadshavare. Trots larmen menar polisen att det överlag har varit ganska lugnt på Motorveckan under natten. 

– Det är många människor på samma plats, och dessutom många som dricker alkohol. Utifrån den aspekten har befäl gjort bedömningen att det ändå varit ganska lugnt, säger Liv Fahlén, RLC-komunikatör vid polisen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.