Iksus guldlag landar i Umeå efter att ha vunnit SM i innebandy. Foto: SVT

Guldtjejerna i Iksu hemma i Umeå igen

Uppdaterad
Publicerad

Iksu försvarade guldet och är återigen svenska mästare i innebandy, sedan de besegrat Mora med 4-2 i finalen igår. Idag söndag kom guldmedaljörerna hem till Umeå.

Efter ett intensivt firande kom Iksus guldtjejer hem  och landade på Umeå flygplats på söndagseftermiddag med guldhattar på huvudet och guldmedaljerna hängande runt bröstet.

– ”Svensk mästare damer 17/18” står det på min medalj. Det är magiskt och sen har jag fått en fin hatt också! säger en leende Frida Nordström.

Frida Nordström. Foto: SVT

Hon har nu tagit sitt tredje SM-guld.

– Jag tycker att jag klär i guld, säger hon.

Med tre guldmedaljer – 2012, 2017 och nu i år – så hoppas Frida Nordström på en fjärde. Men först skall det senaste guldet landa, inte bara för Frida utanför hela Iksus guldlag.

– Det känns inte helt fel. Jag byter inte bort det för någonting, gud vad glad jag är – glad men trött, säger spelaren Louisa Turton.

Guldlaget utanför Globen på väg till segermiddagen på lördag kväll. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.