Foto: SVT

Gymägaren: ”Hon har fått det till att vi är sexistiska”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att 24-åriga Moa blivit tillsagd att vara för lättklädd när hon tränade på gymmet Tenton är det många runt om henne som reagerat. Gymmets ägare tycker däremot att händelsen blossat upp alldeles för stort.

– Det har blivit en höna av en fjäder, helt otroligt, säger Ola Ross, Tentons ägare.

Han menar att samma regler gäller för alla. Unga som äldre, killar som tjejer och oavsett etnisk och religiös bakgrund. När SVT Nyheter Västerbotten först når gymmets ägare ger han sina personliga reflektioner och säger då så här:

– Att hon sedan har fått det här till att vi diskriminerar tjejer, är sexistiska och någon gång under resan gjort det här till en kvinnofråga, det blir helt fel.

Läs även: Moa var för lättklädd – stoppades på gymmet

Men dagen därpå återkommer han på mejl med gymmets officiella svar. Där skriver han så här:

”Vi har trivselregler som gäller alla våra medlemmar för att skapa en trivsam miljö som alla kan känna sig bekväm och trygg i. När det gäller trivselregler runt klädsel har vi bestämt att alla tränande skall ha antingen tröja eller linne på sig. Detta i första hand på grund av hygieniska skäl och i andra hand för att alla skall visa respekt för övriga medlemmar. Dessa regler har vuxit fram från våra kunders önskemål som vi tagit del av under alla de år som Tenton Gym har funnits.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.