Roger Haddad, rättspolitisk talesperson för Liberalerna. Foto: Pressbild/SVT

Polisutbildningen i Umeå blir fråga i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Polishögskolan i Umeå får allt färre studenter. Liberalernas rättspolitiska talesperson tar nu upp frågan om utbildningens framtid i riksdagen.

Polisbristen i landet har varit föremål för mycket debatt, och framför allt i delar av norra Sverige råder det brist på poliser. Regeringen beslutade att öka antagningen till Polishögskolan och det bestämdes bland annat att 225 studenter skulle börja i Umeå när vårterminen startade. Men efter några veckor är bara ungefär 100 kvar.

Efter SVT:s inslag om polishögskolan i Umeå har Liberalernas rättspolitiska talesperson Roger Haddad reagerat.

– Inslaget visar återigen att det är problematiskt att platserna inte fylls – och det gäller i synnerhet Umeå. Av de totala tomma platserna i landet står Umeå polisutbildning för en stor andel tyvärr, skriver Roger Haddad (L) i ett mejl till SVT.

Ställer fråga till minister

I en fråga till justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) undrar därför Haddad hur framtiden för utbildningen i Umeå ser ut.

Har regeringen gjort en konsekvensanalys av sitt beslut om fler polishögskolor, och kommer polisutbildningen i Umeå att finnas kvar?  Skriver Haddad (L).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer