Foto: Privat

Han cyklade från Skellefteå till Leksand: ”Det har varit en spirituell resa”

Uppdaterad
Publicerad

Pressansvarige för Skellfteå AIK, Samuel Söderlund, förlorade ett vad. Förlusten medförde en cykeltur på 80 mil – från Skellefteå till Leksand, för att se lagen mötas i Skellefteås bortapremiär. I dag vid 16-tiden anlände han till slutdestinationen.

Söderlund hann inte förbereda sig så mycket som han hade önskat innan han gav sig av. Innan starten hade han ungefär 60 mils cykling i benen.

Det blev en tuff start. Första dagen bjöd på regn, blåst och sju grader. Söderlund medger att han ångrar sitt vad men tanken att avbryta cykelturen slog honom aldrig.

– Det har varit vissa frustrerande ögonblick men tanken på att ge upp har aldrig slagit mig, säger han och fortsätter:

– Det var lite av en spirituell resa, att pröva mig själv till max.

”Jag är ganska sargad”

Den 15 september gav han sig av och i dag, den 19 september, anlände han till Leksand.

– Vi nådde målet och kom fram den tid vi ville. Jag är ganska sargad i både kropp och själ nu. Det är svårt att ta in att jag faktiskt är framme.

Vid en mack i byn Rättvik, som ligger i närheten av slutdestinationen Leksand, träffade Söderlund en Skellefteå-supporter som hade koll på hans resa och berömde honom. Annars har han bara haft kontakt med kompisen som körde brevid honom i följebilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.