Han skrev bok om vargattacken på Kolmården

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen gästar författaren och journalisten Lars Berge, som ursprunglingen kommer från Umeå, Gokväll för att prata om sin bok Vargattacken. Den handlar om händelsen i Kolmårdens djurpark när en djurskötare blev dödad av en vargflock när hon gick in till den.

– Det finns ju inga vittnen och inga bilder till händelsen, men jag kände att det fanns något intressant här att berätta, säger Lars Berge till Gokväll. 

Han konstaterar att Kolmårdens djurpark satsat på att föda upp vargar hemma hos skötare och sedan utveckla turism där besökarna fick närkontakt med vargflocken. Det visade sig vara ett riskabelt projekt, och nu finns inga vargar kvar i djurparken.

Lars Berge säger att han var ett riktigt naturbarn som liten, och såg alla djurdokumentärer som fanns att se. När ingen annan journalist tog sig an historien om vargattacken kunde han inte låta bli.

Gokväll med Lars Berge sänds i SVT 1 kl 19 på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.