Genrebild. Foto: TT

Händelserik fredagsnatt för Västerbottenspolisen

Uppdaterad
Publicerad

Flera händelser under natten har gjort att Västerbottenspolisen haft mycket att stå i.

Det har varit en resurskrävande natt för polisen med flera larm runt om i länet.

Polis beordras till en krog i centrala Umeå där en man blivit utslängd av en ordningsvakt. Den avvisade mannen hävdar att han skadat en handled i samband med detta och skjutsas till sjukhus för kontroll. Patrullen upprättar en anmälan om misshandel.

Vid klockan 01.38 larmades Lyckselepolisen till Södermalm där det spelades hög musik från bilar. Patrullen pratade med personer på plats som lovade att sänka volymen.

Ännu en misshandel

Ytterligare en misshandel rapporterades i Umeå. Polisen larmades till ett kårhus på universitetsområdet där fyra personer ska ha råkat i luven på varandra. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan om misshandel.

Under natten har dessutom en handfull personer blivit omhändertagna för fylleri med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.