• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från industribrand i Halmstad. Boende i närheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga ventilationen Läs mer

Foto: SVT

Här anordnas unik rullskidtävling

Uppdaterad
Publicerad

De har lång erfarenhet av att anordna 7-milaloppet. Men nu ger sig arrangörerna ut på ny mark då de ordnar ett lopp för rullskidåkare. Ett lopp som kommer att vara det enda i sitt slag.
– Det känns som att det här är något som ligger i tiden, säger tävlingsledaren Stefan Bygdesson.

Arrangörerna är vana att anordna skidtävlingen 7-mila som går genom Vindeln, Umeå och Robertsfors. I höst kommer de för första gången någonsin att anordna tävlingen 7-mila-rullen, det vill säga 7-mila fast på rullskidor.

Tävlingen kommer att arrangeras på asfaltsbanorna på den gamla flygbasen i Åmsele i september och den längsta sträckan blir 39 kilometer.

Hämtade inspiration från annan tävling

Det här är den enda rullskidtävlingen i Västerbotten som har stöd av skidförbundet och redan nu har flera framstående rullskidåkare anmält sig.

– Vi har funderat på att anordna en sådan här tävling i flera år och i år så tog vi steget, säger tävlingsledaren Stefan Bygdesson.

Arrangörerna besökte Alliansloppet, en rullskidtävling som arrangeras i Trollhättan och sedan tog de med sig idéer och inspiration hem.

– Och nu levererar vi det här till Västerbottens skidåkare, säger Bygdesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer