Här är katterna som ingen vill ha

Uppdaterad
Publicerad

I Åsele har katthemmet sedan slutet av september i år varit utan ett ordentligt hem och som en nödlösning förpassats till en barack på ordförandens bakgård.

– Det blir ju naturligt att det är jag som tar hela ansvaret när det står på vår gård, men det är ohållbart i längden, säger Marie Östlund, ordförande för Åsele Katthem.

Efter att inte fått vara kvar på dåvarande tomten letar nu Åseles katthem efter en ny tomt att arrendera från kommunen. Men sökandet av en ny tomt har visat sig vara krångligare än vad katthemmet till en början trott och är man kritisk till stödet man fått från kommunen.

– Det känns som att man blir lite undanskuffad och att kommunen vill ha ut katthemmet från samhället, säger Marie Östlund.

Osams om placeringen

Enligt kommunen är anledningen till att det dragit ut på tiden att man inte kunnat enas om var Katthemmet ska få hålla till.

– Vi var lite osams kring placeringen av katthemmet och när vi inte kunde komma överens i politiken så la vi över beslutet på en tjänsteman som nu tillsammans med katthemmet får välja ut en lämplig plats, säger Linnea Lindberg (ÅP), kommunalråd i Åsele.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.