Hör polischefen Christer Normark om hur han känner inför sitt nya uppdrag. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Här är polisen som ska styra upp Sorsele

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Kjell Öjeryd presenterade idag Sorseles nya kommunchef. Det är polischefen för södra Lappland, Christer Normark som ska axla rollen.

Den tidigare kommunchefen Charlotta Tarras-Wahlberg valde att lämna sin roll i december förra året. Enligt Tarras-Wahlberg gick åsikterna isär om vad uppdraget som kommunchef innebar.

Kommunalrådet Kjell Öjeryd har därefter letat efter en ersättare och i dag kunde han presentera Christer Normark, som i dagsläget jobbar som lokalpolisområdeschef för södra Lappland.

– Det känns bra just nu att vi har kunnat rekrytera en skarp ledare som jag tror kommer tillföra mycket gott för Sorsele kommun, säger Kjell Öjeryd.

”I sakfrågor är jag nollad”

Christer Normark själv medger att det är en stor omställning men säger sig ha bra koll på hur en kommun fungerar.

– I sakfrågor är jag däremot nollad. Så det jag primärt kommer sikta in mig på är att lära mig organisationen, säger han.

Det finns en del ekonomiska utmaningar, hur ser du på det?

-Jag är inte blåögd i det här. Jag ger mig inte in i det här utan att ta tag i det. Det är en av mina huvuduppgifter och tillsammans med politiken ska vi välja rätt väg för Sorsele kommun.

Christer Normark tillträder som ny kommunchef 1 maj.

Hör hur Christer Normark ser på sitt nya uppdraget i klippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.