SM i watercross avgjort

Uppdaterad
Publicerad

Watercrosstävlingarna under Motorveckan hade strålande förutsättningar och lockade återigen storpublik när SM avgjordes på Hawaiiudden.

”Watercross” innebär snöskoteråkning på vatten. Företeelsen har funnits sen 70-talet, men de senaste 15 åren har sporten blivit mer seriös och sen tre år tillbaka finns en SM-serie.

”Stan håller på att koka”

Den adrenalinstinna tävlingen är publikfavorit under Motorveckan i Lycksele, och lockade runt 6000 åskådare förra året. Arrangören Marino Karlsson förväntade sig ett lika hög publiktryck i år.

Motorveckan i Lycksele 2014

– Jag tror det kommer bli helt sjukt. Det syns att stan håller på att koka upp och jag är övertygad om att vi kommer minst ha lika mycket folk som tidigare år. Det här kommer bli fantastiskt, sa Karlsson inför tävlingen.

– Vädret är ju strålande, 32 grader ungefär, så det kan inte gå fel.

Årets deltävling vann Alfred Öqvist, men SM-guldet gick till storfavoriten och serieledaren Viktor Stenman från Storuman som gick in på en andra plats.

Titta online

Västerbottensnytt sände direkt från Hawaiiudden i Lycksele. Du kan titta på tävlingen igen här i SVT Play. Sändningen ligger kvar på nätet i ett dygn.

Här hittar du bilder och filmklipp från förra årets tävling!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorveckan i Lycksele 2014

Mer i ämnet