Här fastnar de i trafikpolisens hastighetskontroll. Foto: SVT

Här bötfälls flera trafikanter när polisen gör kontroll på E4

Uppdaterad
Publicerad

Idag är en av de stora trafikdagarna efter julhelgen och då passar trafikpolisen i Umeå på att visa upp sig och göra kontroller.
– Hittills har det varit ganska lugnt med få allvarliga trafikolyckor, men en del fortkörningar, säger trafikpolisen Johan Löfstedt.

Under jul- och nyårshelgen är det många som befinner sig på vägarna och polisen lägger lite extra krut på trafikkontroller. Under fredagsförmiddagen stod de längs E4:an Norrut vid Gumboda – och det blev en dyr julklapp för fem personer.

– Det är så fruktansvärt dålig väg mellan Skellefteå och Umeå och när det då bjuder in till omkörning passar man på och köra om, tyvärr, säger Kurt Ström som blev bötfälld under förmiddagen.

Generellt tycker polisen Johan Löfstedt att folk har bra vett i jultrafiken men att det är viktigt att hålla avstånden.

Varför är ni ute och gör kontroller?

– Vi vill att folk ska berätta om varför vi är ute på vägarna och vetskapen om att vi är ute får förhoppningsvis ner tempot.

Två av fortkörarna och hur mycket böter det blev kan du se i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer