I helgen fick barn och unga i Vilhelmina testa på draghundsport. Foto: Veronica Bergblad

Här får barnen i Vilhelmina testa hundkörning

Uppdaterad
Publicerad

I helgen fick barn och unga i Vilhelmina testa på draghundsport. Det var Lag 42 Team Sollefteå:s medlemmar som bjöd på fart och fläkt under sportlovet.

I vanliga fall brukar draghundsklubbarna ha fullt upp under vintern, med tävlingar varje helg. Men det har inte gått på grund av pandemin.

– Vi var tvungna at hitta på något annat för att hundarna skulle få träning. Nu kan vi aktivera hundarna och samtidigt får unga pröva på en bra aktivitet utomhus, säger Erik Löfgren från Lag 42 Team Sollefteå.

De har tidigare haft prova på-aktiviter i Västernorrland, men eftersom man har medlemmar även i Vilhelmina så anordnades lördagens event där.

Vad har ni gjort för att coronasäkra aktiviteten?

– Vi har ju obligatorisk föranmälan, så att det inte blir för många samtidigt. Max åtta får testa samtidigt, säger Erik Löfgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.