Killarna får träna och snacka med polisen på skoltid. Foto: SVT.

Här får unga killar gymma och prata tjejer – på skoltid

Publicerad

Gratis gymkort och styrketräning på skoltid. Det erbjuds just nu en grupp killar på Ersängsskolan som valt styrketräning som en del i undervisningen. Ledare för träffarna är områdespolisen och fritidsledaren på ungdomsgården.

I samband med gympassen ingår alltid samtal  om attityder och hur man ska uppträda mot sina medmänniskor.

– Det är fantastiskt att få träna styrka på skoltid och att vi får ett gymkort. Sen pratar vi mycket om hur man ska vara mot andra och hur man ska vara den bästa versionen av sig själv, säger Arvin Kunalic som går i klass 8 på Ersängsskolan.

Det är polisen, fritidsgårdarna, Ersängsskolan och föreningen Young  Boys om genomför projektet med grabbarna som går i årskurs 8 på Ersängsskolan. Fritidsledaren och områdespolisen lyfter skrot tillsammans och samtalar med de unga pojkarna.

Otroligt lärorikt för polisen

– Det är otroligt lärorikt för mig att vara med de här ungdomarna, att lyssna in vad de har att säga och vad de tänker på. Det är också en möjlighet för mig att förhoppningsvis nå fram till dem, säger Manuel Andersson som är områdespolis på Ersboda.

Vid träningstillfällena får de unga männen också chansen att prata om synen på tjejer.

– Det handlar om hur man ska behandla varandra och att om en tjej säger nej är det ett nej, vad som är okej i olika situationer och vad man ska tänka på i ett förhållande och så. Det är inte alltid uppenbart för alla så jag tycker det är mycket lärorikt och bra, säger Arvin Kunalic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.