Drönarbild över den nya konstgräsplanen i Dorotea. Foto: Ulf Eriksson

Här invigs nya konstgräsplanen: ”Ungdomarna är helt lyriska”

Uppdaterad
Publicerad

Idag fick Doroteaborna klippa bandet och inviga sin nya konstgräsplan efter år av längtan. Under morgonen hade det snöat lite lätt men dagen till ära blev det uppehåll.

– Ungdomarna vill ha träningar hela veckan och är helt lyriska. Planen fick verkligen godkänt, säger Jan-Åke Persson som varit med och stridit för att få en konstgräsplan.

Dorotea IF har fått 5 miljoner kronor från Arvsfonden för att förbättra träningsmöjligheterna för barn och ungdomar och idag invigdes den nya konstgräsplanen. Jan-Åke Persson är ordförande i föreningen Dorotea IF och har varit med och sökt bidrag. Det kom på tal 2015 och nu, tre år senare, så har drömmen blivit verklighet.

– Det betyder oerhört mycket för Dorotea och ungdomarna här. Med den nya planen hoppas vi även på att få ihop ett eget lag för seniorer, säger Jan-Åke.

Här liras det för fullt på den splitternya planen. Foto: Jan-Åke Persson

Slipper all pendling

Tidigare har Doroteaborna fått ta sig till bland annat Vilhelmina, Hoting och Ormsjö för att spela. Men nu är det slut på att behöva pendla till planerna.

De första som fick premiärspela på planen under invigningen var Dorotea IF mot Sörfors IF sedan var det dags för gåfotboll för alla åldrar. Vid 16:30 möts ÅIF och Tegs SK fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.