Se när Stanley Cup-bucklan landar i Skellefteå. Foto: Skellefteå AIK

Här landar Stanley Cup-bucklan i Skellefteå

Publicerad

I början på sommaren blev Skellefteå AIK-bekantingen Oskar Sundqvist Stanley Cup-mästare i NHL. Och under onsdagen gjorde den välkända trofén ett besök i Västerbotten.

Sundqvist spenderade större delen av sin juniorkarriär och sina första år som seniorspelare i Skellefteå AIK där han blev svensk mästare 2014. Snart därefter bar det av till Nordamerika där framgångarna har fortsatt.

2016 vann han Stanley Cup för första gången med Pittsburgh Penguins, och när St Louis Blues i år vann blev Sundqvist historisk som enda svensk någonsin att vinna bucklan med två olika lag.

Som är tradition får spelarna i vinnande laget spendera en kortare period med pokalen och på onsdagen var det Sundqvists tur. Dagen till ära flögs den in till Skellefteå från Boden med militärhelikopter. Se hur det såg ut i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.