Så såg det ut under lördagen på hotellet i Storuman där Lapplandslanet hålls i helgen. Foto: Lappland E-sport

Stark uppgång för e-sport-träff i Storuman

Uppdaterad
Publicerad

Lan-kulturen i Storuman är på stark uppgång. I helgen arrangeras Lapplandslanet och det är omkring 70 personer som samlas för att spela tillsammans.

Platserna på förhand uppgick till 55 stycken men det stod snabbt klart att det inte skulle räcka till. Efter lite roddande lyckades arrangören Tommy Frid utöka lanets storlek och nu väntas omkring 70 personer som ska koppla upp sig och e-sporta tillsammans på hotellet i Storuman.

– Det här är ett traditionellt lan där vi träffar folk, lanar lite och har kul genom att spela tillsammans, säger arrangören Tommy Frid till SVT.

Växer så det knakar

Att lan-kulturen växer så det knakar i Storuman råder det inga tvivel om. Man har till och med startat en förening för att möta efterfrågan.

– Deltagarantalet har nästan dubblats på ett halvår, sedan vi hade det senaste lanet i maj, förklarar Tommy Frid och fortsätter:

– Intresset är stort över hela Sverige och därför drog jag igång det här. De flesta besökarna är från Storuman men det kommer folk från bland annat Arvidsjaur också. Vi startade föreningen för att kunna samarbeta och åka på varandras lan och hjälpas åt.

Planeringen har upptagit omkring 100 ideella timmar för arrangören. Men idag börjar det roliga och man kommer hålla på fram tills på söndag eftermiddag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.