Arkivbild. Foto: TT

Här var det kallast i landet

Uppdaterad
Publicerad

Västerbottens värsting under den kalla natten var Buresjön i Sorsele kommun. Det var dessutom den kallaste platsen i hela landet under natten. Men på flera ställen i länet har det varit kallare än 30 minusgrader.

Återigen har kylan tagit ett hårt grepp om länet. Under natten har temperaturerna letat sig långt ned och passerat 30 minusgrader på flera ställen, enligt SMHI.

Längs kustlandet har temperaturen i Umeå och Skellefteå under natten legat som kallast på 22 minusgrader.

Men kusten ligger kraftigt i lä om man jämför med Sorsele kommun där temperaturen vid Buresjön letade sig ända ned till 32,5 minusgrader som kallast. Den noteringen var även kallast i hela landet under natten. Även i Gunnarn, Lycksele och Vilhelmina har det varit kallare än 30 minusgrader.

Vädret väntas under dagen bli fortsatt kyligt men enligt SMHI:s prognos kommer natten mellan onsdag och torsdag bli något mildare.

Västerbottens län hade de fem kallaste platserna i hela landet. Se topplistan i faktarutan nedan.

Fakta: Kallast under natten

  1. Buresjön -32,5 °C
  2. Sorsele -31,6 °C
  3. Gunnarn -30,6 °C
  4. Lycksele -30,4 °C
  5. Vilhelmina -30,3 °C
  6. Älvsbyn -30,0 °C
  7. Kvikkjokk-Årrenjarka -30,0 °C
  8. Jäckvik -29,5 °C
  9. Åsele -29,4 °C
  10. Nattavaara -29,3 °C

Källa: SMHI.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.