Flera av hästarna saknade vatten och var magra. Foto: Länsstyrelsen i Västerbotten

Hästar stod i smuts och var utan vatten – kvinna får djurförbud

Uppdaterad
Publicerad

Flera hästar var magra, hade inget vatten och stod i en miljö som var smutsig och trång när länsstyrelsen i Västerbotten gjorde en inspektion. Efter att ha misskött hästarna under lång tid får nu hästägaren djurförbud.

För två år sedan kontaktade polisen länsstyrelsen eftersom de upptäckt att kvinnan inte tog hand om sina hästar. En veterinär fann då att en häst hade en rem av nylon fastsatt bakom nacken. Remmen hade orsakat ett sår som luktade illa. Flera hästar saknade också vatten och var tunna i hullet.

Länsstyrelsen har efter det ett flertal gånger följt upp ärendet för att säkerhetsställa att bristerna åtgärdades men hästägaren har inte samarbetat eller gjort något åt problemen.

Har sålt hästarna

I oktober förra året dömdes kvinnan för djurplågeri för att en häst haft en rem hårt spänd bakom nacken och nu får hon också djurförbud av länsstyrelsen.

Kvinnan menar att hon har sålt alla hästar och motsätter sig ett djurförbud, men länsstyrelsen anser trots detta att ett djurförbud är nödvändigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer