Foto: Polisen

Här tar hästen en promenad i city

Uppdaterad
Publicerad

Under natten gjorde polisen i Umeå ett riktigt hästjobb. En häst hade rymt från sin hage och promenerade runt i ett nära folktomt Umeå.

Klockan 05.40 på fredagsmorgonen larmades polisen av en person som sett en häst komma spatserande längs Umeåälven. Hästen hade bestämt sig för att ta en nattlig promenad och passade på att stanna till vid broparken för att njuta av sensommarnatten.

När polisen kom fram till platsen satte det inte helt enkla arbetet med att leda hästen tillbaka där den hörde hemma. Ett riktigt hästjobb skulle man kunna säga.

Lite skämtsamt så ska hästen inte ha stannat på polismans tecken och på sitt instagramkonto skriver insatspolisen följande om händelsen:

”Tack vare bra teamwork mellan polis och hästägare lyckades hästen att fångas in. Vi konstaterar att hästkunskap inte ingår i polisutbildningen, tackar för i natt och unnar oss en välförtjänt sömn”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.