Banderoller har hängts upp på olika platser i Umeå med anledning av Bostadens avyttring, här på Mariehemsvägen. Foto: SVT

Heimstadens övertagande skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Den andra oktober var det tänkt att företaget Heimstaden skulle ta över de lägenheter de köpt av det kommunala bostadsbolaget Bostaden. Men eftersom beslutet överklagats och hamnat i Förvaltningsrätten så skjuts övertagandet upp.

Det var i juni som kommunfullmäktige i Umeå fattade beslut om att sälja de 1601 lägenheterna på Carlshem och Mariehem för 1,2 miljarder kronor. Det var många Umeåbor som ställde sig kritiska till affären. Den andra oktober var det tänkt att lägenheterna skulle lämnas över till Heimstaden, men nu skjuts beslutet upp.

– På grund av överklagandet ligger nu ärendet i Förvaltningsrätten. Vi måste vänta på att deras utredning blir klar, vi vill gärna genomföra den här överflyttning innan årsskiftet, säger Bostadens vd Jerker Eriksson.

Bostadens utförsäljning

LÄS MER: Försvarar beslutet om bolagets utförsäljning

Det är totalt sex överklaganden som finns hos Förvaltningsrätten, det är oklart när en dom i ärendena kommer.

LÄS MER: Heimstaden: Så kommer vi att sätta hyrorna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadens utförsäljning

Mer i ämnet