Vårdpersonal fast på Arlanda – flyg till Umeå ställdes in

Uppdaterad
Publicerad

Personal på Capio hälsocentral i Umeå sitter fast på Arlanda. Planet som skulle flyga dem hem har gått sönder.

– Vi har ett tekniskt fel på planet, säger SAS pressjour.

Personalen på Capio hälsocentral på Dragonen i Umeå har varit på tjänsteresa i Riga berättar en distriktssköterska. Nu har planet som ska ta dem hem gått sönder och de är fast på Arlanda.

Tanken var att de skulle flyga med SAS avgång klockan 17.45. En sköterska slog larm till SVT om att patienter kommer att påverkas under morgondagen – men det tillbakavisas av verksamhetschefen Katarina Hellberg.

Hon säger att vissa patienter har bokats om, men att verksamheten kommer att pågå som vanligt under måndagen.

– Vi kommer att ta emot patienter och akuta fall, ingen hänvisas till en annan vårdcentral, säger hon.

”Har lite panik”

SAS säger att passagerarna bokats om till olika flyg under morgondagen.

– Vi kommer att få sova på hotell här. Vi har förklarat läget för SAS, att det är en hel vårdcentral som berörs, säger sköterskan. 

– Det var ett teknisk fel på planet, en tekniker måste kolla på det. Vi har ställt in avgången till Umeå och det innebär att även avgången från Umeå till Arlanda ställts in, säger SAS pressjour.

138 personer var inbokade på planet från Arlanda till Umeå, 88 från Umeå till Arlanda. Avgångarna som berörs är SK2030 och SK2031.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.