Helena Lindahl (C) Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Helena Lindahl (C): ”Vill rösta nej, men röstar ja för mina partikamraters skull”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan bröt Helena Lindahl (C) partilinjen och röstade nej till Stefan Löfven och januariavtalet. Men nu väljer hon att följa partiets linje.

I dag avgörs Stefan Löfvéns öde. När riksdagsledamöterna samlas klockan 14.00 krävs att det att minst 175 ledamöter släpper fram honom som statsminister igen. När SVT Nyheter Västerbotten pratade med Lindahl, som betraktas som en nyckelspelare även inför inför dagens omröstning, berättade hon att hon den här gången kommer rösta ja till Stefan Löfven. För partiets och sina kamraters skull.

– Jag skulle vilja rösta nej, men det här gör jag för mina partikamrater, för lokalkretsen i Robertsfors som har bett mig att göra det här. Annars måste jag välja att sluta, jag kom till ett vägskäl där jag fick välja.

Helena Lindahl menar vidare att hon tänker att man ibland måste ta ett steg tillbaka för att kunna ta två framåt.

Hon tog sig själv till omröstningen genom att lifta till Stockholm med riksdagskollegan Edward Riedl (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.