Norsjösimmet, utmaningen där man skulle simma tre mil – eller 1 880 längder, visade sig populär och kan nu bli återkommande. Foto: Therese Larsson

Hemligt pris för 1 880 simmade längder

Publicerad

Norsjö Simhall lockade med ett hemligt pris till den som kunde simma tre mil – då var det många som dök upp. Nu kan det bli en återkommande utmaning.

– Det känns jätteroligt, säger Therese Larsson, badvärd.

Ett hemligt pris var moroten när Norsjö Simhall drog igång utmaningen ”Norsjösimmet”. Den som mellan september och december lyckades simma totalt tre mil, eller 1 880 längder i den 16½ meter långa bassängen, kunde se sig själv som vinnare.

– Jag blir glad att folk kommer och upptäcker hur bra det är att simma, och jag hoppas vi får kvar några som vill fortsätta simma även framöver, säger badvärden Therese Larsson.

10 klarade utmaningen

Omkring 40 personer antog utmaningen och cirka 10 klarade av att simma hela distansen. Therese Larsson tror att de kommer satsa på utmaningen nästa höst igen.

– Detta var första året vi testade och vi har fått jättebra respons. Allt känns lyckat och man blir själv sporrad att fortsätta, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.