Henrik Karlsson upplevde en riktig skäckresa med NextJet. Foto: Privat/TT.

Henrik hade mardrömsresa med NextJet

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Karlsson i Vilhelmina flyger ofta med Nextjet. Han har nyligen upplevt en mardrömresa med det kritiserade planet som flugit turer med en trasig vingklaff.
– Planet ramlade rätt ner. Flygvärdinnan skrek, berättar han.

SVT Nyheter Västerbotten har berättat om Nextjet som flög passagerare med ett trasigt plan – fem gånger. Nu berättar Henrik Karlsson om en ny skräckhistoria med bolaget.

Läs också: Flög med trasigt plan – fem gånger

För ungefär en månad sedan blåste det kraftigt i Västerbotten. Henrik Karlsson skulle flyga hem till Vilhelmina från Stockholm med NextJet. Det blev en mardröm för honom och passagerarna.

– När vi skulle gå ner för landning blåste det mycket. Planet svängde fram och tillbaka och ramlade bara rätt ner. Det small i planet. Hade man inte haft bälte hade man inte kunnat hålla sig kvar, säger han.

”Flygvärdvinna skrek”

När Henrik äntligen fick landa berättar han att han var lite skakis och att vinden hade haft full makt under färden.

– En flygvärdinna skrek och då brukar det inte vara normalt. Vinden gjorde vad det ville med planet hela vägen ner. Jag var riktigt benskakig när vi äntligen fick lämna planet, säger han.

Berättade personalen för er om vad som hänt? Fick ni någon förklaring eller stöd?

– Nej.

Vad sa ni passagerare efteråt?

– Alla vara bara glada att dom levde. Jag var väldigt skakis.

NextJet: Helt vanlig blåsig dag

Henrik Karlsson pendlar regelbundet på grund av jobbet, men snart ska han och kollegorna börja köra bil till Stockholm istället.

– Det är inga bra plan. Jag kan knappt förstå att man får vara i luften med dem. Det är trist att Nextjet vinner upphandlingen för att dom har gamla billigare plan. Man borde få känna sig trygg när man flyger, säger han.

Nextjets pressansvarige Henning Lindberg säger att detta är en normal flygning.

– Har du kraftig inflygning med storm kan det upplevas som obehagligt. Det finns inget inrapporterat om detta. Skulle det vara en incident erbjuds passagerarna krisbearbetning, säger Lindberg.

Så allt var i sin ordning även om flygvärdinnan skrek?

– Ja, det var en helt vanlig blåsig dag. Det kan tjoa till i magen och även en flygvärdinna kan bli överaskad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer