Hör turnéledaren om vikten av att ge ungdomarna chansen att utöva musik Foto: Mikael Assmundsson/SVT

Hiphopbussen på besök i länet – vill inspirera unga musiker

Uppdaterad
Publicerad

På fyra hjul rullade den patinafyllda Hiphopbussen in på Ersboda i Umeå under fredagen. Det är andra året i rad som turnén går runt Sverige med syfte att få unga att höja sina röster.

Den mobila studion har åkt landet runt och workshoppar med ungdomar som får testa på att skriva texter, producera beats och framföra sina låtar i Hiphopbussen.

På fredagen stannar Hiphopbussen i Umeå, sen avslutas turnén i Skellefteå folkpark under lördagen.

– När vi började med musiken hade vi förebilder som både inspirerade och hjälpte oss att få utlopp för vår kreativitet. För att våga ta klivet måste man få stöd av likasinnade. Därför vill vi ge tillbaka genom att stötta ungdomar och visa att dom också kan göra verklighet av sina drömmar, säger Salla Salazar från Redline Recordings, som själv varit med och grundat hiphop-gruppen The Latin Kings.

Hiphopbussen är ett samarbete mellan ABF, Folkets Hus och Parker, Hyresgästföreningen, For The Culture och Redline Recordings.

Se bilder och hör mer om besöket i Umeå i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.