Hjullastare välte på E4 i Bureå – körfält fick stängas

Uppdaterad
Publicerad

Det rådde begränsad framkomlighet på E4 söder om Bureå efter att en hjullastare vält ner i diket på tisdagskvällen. En lastbil som körde om misstänks ha bidragit till olyckan.

Larmet om olyckan kom klockan 19.23 på tisdagen. Räddningstjänst och polis åkte till platsen och norrgående körfält hölls avstängt under räddningsarbetet. Det blev också stopp i trafiken under bärgningsarbetet, som var klart vid klockan 22.

Misstänkt smitningsolycka

Enligt operatör på SOS Alarm finns inga uppgifter om personskador i samband med olyckan. Polisen däremot har upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafik och smitning från olycksplats.

Det visade sig nämligen efter förhör att olyckan skett i samband med att en lastbil skulle köra om. Föraren körde sedan vidare utan att stanna till vid olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.