Samuel Söderlund, medieansvarig på Skellefteå AIK, skickade en kaxig tweet i halvtid under Champions League-matchen mellan Tottenham och Ajax. Nu har han en 70 mil cykeltur att se fram emot. Foto: Skärmdump/Privat

Hockeyfantast cyklar 70 mil efter kaxiga fotbollsvadet

Uppdaterad
Publicerad

Tottenham Hotspur chockade hela fotbollsvärlden när de vände ett 3-0-underläge i andra halvlek borta mot Ajax. En av de som kanske blev mest chockade är Samuel Söderlund i Skellefteå som skickade ut ett kaxigt vad i halvtid: Nu ska han cykla mellan Skellefteå och Leksand.

– Jag kommer behöva en bra cykel, säger han.

Det var nog inte många som trodde att Tottenham Hotspur skulle vända totalt ett 3-0-underläge borta mot Ajax i Champions League under onsdagen. Men ett efter ett trillade strutarna in för London-laget. En av de som inte trodde Tottenham skulle mäkta med vändningen var Samuel Söderlund, till vardags medieansvarig hos Skellefteå AIK.

I halvtid stod det 2-0 till Ajax och då skickade han ut en kaxig tweet i hockeylagets sociala medier:

”Vänder Tottenham detta så cyklar jag till vår bortapremiär mot Leksand. /medieredaktören”

”Jag satt bara och gapade”

Efter 95 spelade minuter var bragden ett faktum: Tottenham hade vänt och är klara för final.

Hur blir det nu, tar du cykeln till Leksand?

– Det blir tydligen så, säger Samuel Söderlund med ett garv och fortsätter:

– Det skrevs i samband med att andra halvlek skulle starta. Sedan small det bara till och så stod det 2-2, jag satt bara och gapade till polarnas enorma förtjusning.

Han har mötts av många garv och gliringar på jobbet men samtidigt har folk velat hjälpa till med planeringen inför den 70 mil långa cykelturen mellan Skellefteå kraft arena och Tegera arena i Leksand.

– Jag kommer ju behöva en bra cykel det kan jag konstatera, säger Samuel Söderlund.

Ska samla in pengar till Tobias Forsbergs stiftelse

Cykelturen som beräknas ta ett par dagar ska dokumenteras noggrant i Skellefteås kanaler och ska dessutom fungera som en insamling till stöd för nyligen förlamade hockeyspelaren Tobias Forsberg.

– Vi ska försöka göra det bästa av situationen och starta en kampanj för att samla in pengar till Tobias Forsbergs stiftelse och få så många som möjligt att cykla till vår hemmamatch för det ändamålet.

1 juni är det dags för final i Champions League då de två engelska lagen Liverpool och Tottenham ska göra upp om titeln i Madrid.

– Jag tror på Liverpool, jag säger 3-0, tippar Samuel Söderlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.