Foto: Patrik Samuelsson SVT

Högstadieelever i Skellefteå skickas hem – Thelma: ”Det känns sådär”

Uppdaterad
Publicerad

För att stoppa smittspridningen i Skellefteå övergår alla högstadie- och gymnasieskolor till undervisning helt på distans.

Stina Sjögren och Thelma Heikkinen, som går i niondeklass på Floraskolan i Skellefteå, fick gå hem från skolan under tisdagen. Hör vad de tänker om beskedet i videon.

– Lärarna har varit ganska stressade under dagen. Det känns sådär, säger Thelma Heikkinen.

Skellefteå har beslutat att årskurserna 7-9 på kommunens högstadieskolor ska få distansundervisning efter samråd med regionens smittskyddsenhet.

Distans- och fjärrundervisningen kommer preliminärt att pågå fram till den 28 februari.

– Vi ser ingen ökad smitta i skolorna alls. Det här görs för att minska förflyttningarna i samhället. Ingen ökning, varken på låg mellan eller högstadium, säger tillförordnad avdelningschef grundskola Susanne Marklund. 

På några skolor får eleverna gå hem från och med tisdag. Andra på torsdag beroende på hur lång tid de behöver för att komma i ordning. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.