Foto: Marilén Karlsson/SVT

Det här är utmaningen för nya covidteamet

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Tapani är enhetschef för den grupp som ska jobba med personer som har misstänkt eller konstaterad smitta inom hemtjänsten. Hon vill ge en stor eloge till personalen som valt att jobba i gruppen och säger att det är en spännande tid de har framför sig.

– Vi vet inte hur mycket arbete det kommer att bli eller hur mycket personal vi kommer att behöva, säger hon.

Personalen som ska jobba i gruppen har lång erfarenhet inom vård-och omsorg och har fått extra utbildning i vårdhygien. Om det visar sig att någon person är smittad så har personalen god kunskap om vad de ska göra. De är också prioriterade att ha skyddsutrustning på sig när de arbetar.

Just nu råder det besöksförbud på alla äldreboenden för att minska risken för smittspridning. Trots det så har gruppen sitt kontor på Dragonens äldrecenter i Umeå. I klippet hör du enhetschefen berätta hur de jobbar för att förhindra att smittan tar sig in på äldreboendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet