Jenny, 82, får rätt till boende: ”Vilken julklapp jag fått”

Uppdaterad
Publicerad

82-åriga Jenny Johansson som sitter i rullstol och känner sig isolerad i sin lägenhet ska nu efter en lång kamp få en plats på ett särskilt boende.

– Jag kan inte i ord beskriva hur underbart det känns efter alla jobbiga månaderna när jag suttit ensam, säger hon.

Jenny bor på tredje våningen utan hiss och drabbades i början av året av en stroke och blev halvsidesförlamad. Hon önskade att få flytta till ett särskilt boende för att slippa känna sig isolerad, och för att kunna komma ut ibland.

Men Skellefteå kommun ansåg att hon skulle klara sig med hemtjänst. Efter förvaltningsrättens dom till hennes fördel har nu kommunen ändrat sig och Jenny ska få flytta till ett särskilt boende.

– Nu tycker jag att de har gjort det bra som ändrat sig. Jag har fått kämpa men det har givit resultat så jag är mycket nöjd. Nu hoppas jag bara att den här och andra kommuner börjar bygga på allvar för det behövs verkligen fler äldreboenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#hemtillvarjepris

Mer i ämnet