• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör projektledaren – därför byggs bussgatan om Foto: SVT

Hör kommunen om trafiksituationen på Tomtebo

Publicerad

Under maj månad och fram till oktober pågår ett större vägarbete på stadsdelen Tomtebo i Umeå. En bussgata ska breddas och kommunens ambition är att störningarna ska vara så små som möjligt.

Vissa tider kommer framkomligheten att vara begränsad, speciellt på den redan hårt trafikerade Tomtebovägen.

När kommunens projektledare Hanna Malm får höra om SVT:s trafiktest och att bussresenären kommit sist blir hon inte förvånad.

– Det är väl tyvärr så. Det är därför vi har till exempel Vättarnas allé som är en bussgata. Men nu är den inte i funktion så då måste de köra en extra lång väg och då tar det ju längre tid, säger hon om slutresultatet.

Har fått klagomål

Hanna Malm berättar också att de har fått en hel del klagomål om långa bilköer på morgonen men att det inte har något med ombyggnationen att göra.

– Det är ett trafikljus vid korsningen Tomtebovägen-Älvans väg som har varit trasigt och orsakat köerna, säger Hanna Malm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer