Foto: SVT

Hör kommunen om trafiksituationen på Tomtebo

Uppdaterad
Publicerad

Under maj månad och fram till oktober pågår ett större vägarbete på stadsdelen Tomtebo i Umeå. En bussgata ska breddas och kommunens ambition är att störningarna ska vara så små som möjligt.

Vissa tider kommer framkomligheten att vara begränsad, speciellt på den redan hårt trafikerade Tomtebovägen.

När kommunens projektledare Hanna Malm får höra om SVT:s trafiktest och att bussresenären kommit sist blir hon inte förvånad.

– Det är väl tyvärr så. Det är därför vi har till exempel Vättarnas allé som är en bussgata. Men nu är den inte i funktion så då måste de köra en extra lång väg och då tar det ju längre tid, säger hon om slutresultatet.

Har fått klagomål

Hanna Malm berättar också att de har fått en hel del klagomål om långa bilköer på morgonen men att det inte har något med ombyggnationen att göra.

– Det är ett trafikljus vid korsningen Tomtebovägen-Älvans väg som har varit trasigt och orsakat köerna, säger Hanna Malm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.