Bild som sprids i sociala medier och påstås innehålla det aktuella hotet som riktats mot Tannbergsskolan i Lycksele. Foto: Andreas Jakobsson / Privat

Hot om skolskjutning på skola i Lycksele – pojke misstänks

Publicerad

Ett skriftligt meddelande innehållande hot om skolskjutning har klottrats på Tannbergsskolan i Lycksele. En pojke under 18 år har erkänt hotet och kommer att förhöras av polis.

Det var strax efter klockan 10 på torsdagen som polisen larmades till Tannbergsskolan i Lycksele efter att det lämnats ett hot på på skolan. En bild har senare spritts i sociala medier som påstås innehålla det aktuella hotet och där görs det tydligt att det handlar om ett hot om en skolskjutning.

– Det ska röra sig om ett skriftligt meddelande som lämnats men jag kommer inte gå in på vad det stått i hotet, men det har inte varit riktat mot någon person, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid Västerbottenspolisen.

Minderårig pojke erkänner

Polisen har varit på plats och pratat med personalen och har sedermera hittat en person, en pojke under 18 år, som erkänt att han skrivit hotet.

– Han är inte frihetsberövad men vårdnadshavare är underrättade och han kommer att förhöras ganska snart, säger Liv Fahlén.

Enligt polisen har skolan underrättat både personal och elever om det inträffade och skolan kommer hålla öppet som vanligt.

Pojken misstänks just nu för olaga hot.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer