Foto: Polisen

Hovrätten ändrar dom efter vansinnesfärd genom Lycksele

Publicerad

Det var under motorveckan som en 21-årig man stal en lätt lastbil och grovt rattfull gav sig ut på en vansinnesfärd längs gångbanor i centrala Lycksele. Mannen dömdes av tingsrätten till ett år fängelse. Nu har även hovrätten prövat ärendet och ändrar domen.

Det var i slutet av juli som 21-åringen, kraftigt berusad, gav sig ut på en vansinnesfär i en stulen lätt lastbil som slutade med att polis prejade honom av vägen.

Tingsrätten dömde mannen för fem brott, försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, skadegörelse och olovlig körning. Påföljden blev fängelse i ett år samt skadestånd på närmare 64 000 kronor.

Domen överklagdes och nu gör hovrätten en ändring i tingsrättens dom. 21-åringen frias på en punkt av skadegörelse vid Ansia. Det handlar om en lyktstope som körts omkull. Det innebär att skadeståndet mannen ska betalas minskar med drygt 10 000 kronor. I övrigt fastställer hovrätten tingsrättens dom och påföljden blir den samma för 21-åringen – ett års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.