Foto: SVT

Hyresgästföreningen: Blev tagna på sängen

Uppdaterad
Publicerad

Efter Bostadens utförsäljningsbesked blev Hyresgästföreningen i södra Västerbotten tagna på sängen. Nu väntar oroliga dagar tills dess man får veta om affären går i hamn.

I fredags läste de om det i tidningen och kände direkt en oro och under helgen hölls ett styrelsemöte. Enligt Hyresgästföreningen i södra Västerbottens ordförande, Kerstin Granberg Lundgren blev man tagna på sängen. Nu väntar oroliga dagar tills man får veta om affären går i hamn och hur ett eventuellt avtal kommer att se ut.

LÄS MER: De vill köpa Bostadens lägenheter

Bostadens utförsäljning

– Det är viktigt att de frågor som vi har och som är viktiga för våra medlemmar och hyresgäster ska få finnas kvar. Idag har vi en påverkansmöjlighet, allmännyttan är ju ändå lagstadgad om bostadsförsörjningen, säger föreningens ordförande Kerstin Granberg Lundgren.

LÄS MER: Försvarar beslutet om bolagets utförsäljning

Kommer ni jobba för att stoppa det här?

– Just nu kan vi inte säga ja till det här när vi inte vet någonting. Vi kommer naturligtvis att bevaka våra intressen det är bara självklart, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadens utförsäljning

Mer i ämnet