Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör projektledaren Raquel Johansson om varför de vill satsa på lokal-tv. Foto: TT/Fredrik Sandberg

I Åsele satsar man på lokal-tv

Publicerad
I Åsele vill två ideella föreningar göra kommunikationen bättre i kommunen – och därför starta lokal-tv för invånarna.
– Vi vill skapa en informationsplattform utöver det vanliga, säger Raquel Johansson, projektledare.

Under tre år har ett EU-projekt kartlagt hur kommunikationen fungerar i Åsele kommunen. Efter det gör nu två ideella föreningar, Åsele bygderåd och Åsele videoteknik, en stor digitalsatsning för Åseleborna. Där tanken bland annat är att man ska börja sända lokal-tv.

– Det finns massor med webbsidor i Åsele idag. Alldeles för många, vissa är flera år gamla. Vi behöver en ny plattform som samlar all Åseleinformation. Där alla också kan se vad som händer i Åsele, säger Magnus Hedberg projektledare.

”Modernt och intressant”

Kommunen har stöttat föreningarna och EU betalar en stor del av projektet.

– Vi vill skapa en informationsplattform utöver det vanliga. All information som invånare, besökare och potentiella inflyttare vill ta del av ska finnas paketerat på ett modernt och intressant sätt, säger Raquel Johansson, projektledare.

Det långsiktiga målet är att Åsele skall ta en större plats på den digitala kartan. Målet är att sändningarna ska komma igång någon gång 2021.

– Vi vill använda det befintliga kabel tv-nätet som finns i kommunen och sända, men även sända via Youtube. Vi kan visa upp gamla Åselefilmer, stora events och idrottsarrangemang i vår kanal säger Raquel Johansson projektledare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer